Huisarts laat patiënt vaak zelf beslissen over ziekenhuiskeuze - Newcom Research
Newcom Research

Het laatste nieuws en de laatste onderzoeksresultaten

Huisarts laat patiënt vaak zelf beslissen over ziekenhuiskeuze

Bij een verwijzing naar het ziekenhuis luisteren huisartsen heel goed naar wat patiënten willen. De patiënt bepaalt en de huisarts kijkt mee. 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft in samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een landelijk onderzoek laten uitvoeren naar het imago van ziekenhuizen onder huisartsen. Onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy ondervroeg 1.700 huisartsen naar hun ervaringen met ziekenhuizen in hun regio, waaronder tevredenheid, bekendheid, samenwerking en voorkeur.

Verwijsmotieven

Naast de tevredenheid van patiënten spelen ook andere argumenten een rol bij de doorverwijzing naar een bepaald ziekenhuis. Ook eigen ervaringen van de huisarts en het ziekenhuis waar patiënten gewoontegetrouw heen gaan, staan hoog op het lijstje van verwijsmotieven.

Sterk imago

Nederlandse ziekenhuizen hebben volgens huisartsen een sterk imago en staan vooral bekend als deskundig, kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk. Op het gebied van efficiency en transparantie kunnen ziekenhuizen wat hen betreft nog verder verbeteren. Huisartsen geven gemiddeld een 7,4 voor de ziekenhuizen waar ze contact mee hebben en patiënten naar verwijzen.

 

Meer informatie
Op https://nvz-zorgimago.nl/huisartsen staan de belangrijkste resultaten van het imago-onderzoek.

Ga terug

Met onze klanten werken aan oplossingen

 

Onze vestigingen

 • Enschede
  Hengelosestraat 221
  7521 AC Enschede
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

 • Amsterdam
  Herengracht 564
  1017 CH Amsterdam
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

Nieuwsbrief