Klantgerichtheid in de zorg: benchmarks op diverse niveaus - Newcom Research
Newcom Research

Het laatste nieuws en de laatste onderzoeksresultaten

Klantgerichtheid in de zorg: benchmarks op diverse niveaus

arts

Newcom komt met PREM-benchmarkdata.

Met diverse benchmarks op diverse niveaus helpt Newcom zorginstellingen bij het vergroten van de klantgerichtheid. Naast de Gezondheidszorgmonitor en de Nationale Ziekenhuis Imago Benchmark (onder patiënten, bezoekers, publiek en verwijzers), heeft Newcom nu ook benchmarkdata op het niveau van Patient Reported Experience Measures, beter bekend als PREM. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om eigen metingen van zorginstellingen te vergelijken met een landelijk gemiddelde. 

De data laten zien welke aspecten bijdragen aan het vergroten van de aanbevelingsbereidheid van patiënten. Vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners is daarbij een belangrijke factor, maar ook het luisteren naar de patiënt en het samen bepalen van de behandeling dragen significant bij aan de NPS. 

Laatstgenoemde vormt in zijn algemeenheid een aspect waarop zorginstellingen nog relatief veel winst kunnen behalen. Dat geldt met name voor jongere patiënten (18-34 jaar). Zij hebben het minst vaak het gevoel invloed te hebben op de behandeling.

Naast verschillen op sociaal-demografische kenmerken, zijn er ook duidelijke verschillen en speerpunten naar onderdelen en afdelingen van het ziekenhuis. Patiënten die bij de poliklinieken komen hechten bijvoorbeeld relatief veel waarde aan het luisteren naar de patiënt. Als men voor een dagopname komt, spelen informatievoorziening en adviezen voor in de thuissituatie een relatief grote rol.

Download hier gratis de publicatie ‘Patient Reported Experience Measures. Een totale benchmark en benchmarks per patiëntengroep’. 

Lees ook: Wat vindt Nederland van hun ziekenhuis?

Ga terug

Met onze klanten werken aan oplossingen

 

Onze vestigingen

 • Enschede
  Hengelosestraat 221
  7521 AC Enschede
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

 • Amsterdam
  Herengracht 564
  1017 CH Amsterdam
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

Nieuwsbrief