Iedere zorgconsument heeft zijn eigen unieke keuzeproces - Newcom Research
Newcom Research

Het laatste nieuws en de laatste onderzoeksresultaten

Iedere zorgconsument heeft zijn eigen unieke keuzeproces

Angst, weerstand en acceptatie drijfveren achter informatiebehoefte t.a.v. ziekenhuiszorg

Zorgconsumenten informeren zich gedegen, zijn zich zeer bewust van het ziekenhuisaanbod en de keuzevrijheid die zij hebben. Zij gaan niet over één nacht ijs in hun keuze. Angst, weerstand en acceptatie van klachten zijn de belangrijkste factoren die ten grondslag liggen aan een zoektocht (en het bijkomende keuzeproces). Bij een zoektocht naar ziekenhuizen is het dan ook niet verwonderlijk dat de helft van de mensen (Newcom | 2013) ook actief zoekt naar informatie over (met name) A) Kwaliteit en B) Service van een ziekenhuis

Daarbij is het niet opmerkelijk dat hoe complexer de eigen gezondheidsklacht is, hoe intensiever het oriëntatie proces is. Verder zien we dat chronisch zieken een meer gerichtere zoektocht uitvoeren voorafgaand aan hun keuzeproces dan niet chronisch zieken.

In het keuzeproces is alles belangrijk

In de keuze voor een ziekenhuis zijn er tal van factoren die worden af- en meegewogen. Zie hiertoe onderstaande opsomming. Daarbij zien we dat ieder zo zijn eigen proces heeft en andere zaken belangrijk vindt. Voor ziekenhuizen betekent dit dat op alle fronten informatie voorhanden moet zijn. Faciliteer en handel vanuit het begrip dat iedere zoektocht een unieke is.

 

Trends inzichtelijk

Newcom voert doorlopend onderzoek uit onder zorgconsumenten. Deze kennis ontsluiten we graag met u. Meer weten? Neem contact op met drs. Sjoerd Buitinga, s.buitinga@newcom.nl.

 

Ga terug

Met onze klanten werken aan oplossingen

 

Onze vestigingen

 • Enschede
  Hengelosestraat 221
  7521 AC Enschede
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

 • Amsterdam
  Herengracht 564
  1017 CH Amsterdam
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

Nieuwsbrief