Whatsapp met name populair in 3 provincies, Twitter in Flevoland - Newcom Research
Newcom Research

Het laatste nieuws en de laatste onderzoeksresultaten

Whatsapp met name populair in 3 provincies, Twitter in Flevoland

Het Nationale Social Media Onderzoek van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy toont aan dat Whatsapp populair is in Flevoland, Overijssel & Zuid-Holland. Twitter is vooralsnog populair in Flevoland.

In het jaarlijks terugkerende Nationale Social Media Onderzoek uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy blijkt dat het social media gebruik in 2016 nog steeds groeit. 9 van de 10 Nederlanders maakt gebruik van social media.

Whatsapp met name populair in Flevoland, Overijssel & Zuid-Holland

Whatsapp is met 9,8 miljoen gebruikers het grootste platform in Nederland en stoot daarmee Facebook met 9.6 miljoen gebruikers naar de tweede plaats. Whatsapp wordt met name veel gebruikt in Flevoland, Overijssel en Zuid-Holland (78 procent van de inwoners maakt gebruik van Whatsapp.)
Andere provincies waar het gebruik boven het landelijk gemiddelde liggen zijn Utrecht (77 procent) en Drenthe en Noord-Brabant (beide 76 procent).

Twitter blijft populair in Flevoland

Ondanks de daling in actieve gebruikers blijft Twitter het populairste in de provincie Flevoland. In deze provincie maakt 24 procent gebruik van het platform. In Limburg ligt het gebruik beduidend lager (resp. 14 procent).

De social media gebruiker is met name 40-64 jaar en hoog opgeleid

Bij het vergelijken van de 5 grootste social media platformen zien we dezelfde overeenkomsten in gebruikersprofielen als 2015. Zo zijn de meeste gebruikers hoog opgeleid en vallen ze in de leeftijdscategorie 40-64 jaar. Een uitzondering hierop is Facebook; de gebruikers van dit platform zijn voornamelijk middelbaar opgeleid.

De gebruikscijfers per provincie en de gebruikersprofielen van de grootste platformen zijn te bekijken in het door Newcom Research & Consultancy ontwikkelde Nationaal Social Media Onderzoek 2016 dashboard.

Ga terug

Met onze klanten werken aan oplossingen

 

Onze vestigingen

 • Enschede
  Hengelosestraat 221
  7521 AC Enschede
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

 • Amsterdam
  Herengracht 564
  1017 CH Amsterdam
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

Nieuwsbrief