Newcom research

Klanttevredenheidsonderzoek: de basis voor tevreden klanten!

Onze visie op klanttevredenheid

 

Welke vragen worden beantwoord?

 • Welke verwachtingen heeft de klant bij uw producten, diensten, processen en over u als leverancier?
 • Hoe tevreden zijn uw klanten over uw producten, diensten, processen en over u als leverancier?
 • Welke verbeteringen zijn er noodzakelijk om beter te presenteren in de ogen van uw klanten en dus de klanttevredenheid te verhogen?
 • Waarom kiest uw klant voor u en niet voor de concurrent?
 • Op welke criteria wordt u beoordeeld door uw klanten?

Wanneer is de klantervaring optimaal? 

De optimale klantervaring wordt bereikt als een organisatie in staat is met haar producten en processen de klantverwachting te overtreffen. Soms wordt de klantverwachting geformuleerd puur op basis van aannames binnen de organisatie zelf (gevoel, intuïtie, vermoedens). KlanttevredenheidsonderzoekGoed om mee te beginnen, maar er ontstaat een onvermijdelijke kloof tussen klantverwachting en –ervaring (en dus ontevreden klanten) als verwachtingen over het hoofd worden gezien of verkeerd geïnterpreteerd.

Klanttevredenheidsonderzoek nieuwe stijl: OpinieZuil

OpinieZuil combineert klantonderzoek met marketing op een leuke en aantrekkelijke wijze. Via OpinieZuil wordt de klanttevredenheid gemeten op een tablet in een zuil direct na de klantervaring. Bijvoorbeeld direct na het afrekenen bij een kassa. In zeer korte vragenlijsten krijgt u real-time klantoordelen! Iedere dag verbeteren is hiermee mogelijk. De resultaten zijn dan ook direct interactief weergegeven per meetlocatie in een actuele benchmark. Lees hier meer over de Opiniezuil.

Na het klanttevredenheidsonderzoek

Het onderzoek geeft vaak nieuwe inspiratie en ideeën om uw klanten nog beter te bedienen. Maar soms zijn vanuit de resultaten ook meer drastische maatregelen nodig. Handelen naar de resultaten is best lastig! Newcom helpt u keuzes te maken middels een inspirerende workshop. U kunt meedoen aan onze periodieke klantenarena of we stellen – samen met u en op basis van het onderzoek – een workshop op maat op.

Lees onze actuele artikelen over klanttevredenheidsonderzoek

Vertrouwen in regionale omroepen loopt uiteen

Gemiddeld geeft de kijker of luisteraar een 7,4 voor het vertrouwen in regionale omroepen. Het vertrouwen is over het algemeen ruim voldoende blijkt uit  de Media VertrouwensMonitor van Newcom. 

Lees artikel | Door drs. Hans Hoekstra | 13-09-'19

Nederlandse ziekenhuizen hebben een sterk imago

Samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft Newcom van alle ziekenhuizen afzonderlijk de bekendheid, imago, reputatie en loyaliteit gemeten. Dat bij elkaar levert een stevig marktbeeld op. 

Lees artikel | Door drs. Hans Hoekstra | 11-09-'19

Met onze klanten werken aan oplossingen

 

Onze vestigingen

 • Enschede
  Hengelosestraat 221
  7521 AC Enschede
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

 • Amsterdam
  Herengracht 564
  1017 CH Amsterdam
  T: 088 770 46 00

  Neem contact op

Nieuwsbrief