Newcom - Instroomonderzoek

Instroomonderzoek geeft inzicht in de start van de Employee Journey: Het onboarding proces

In de huidige krappe arbeidsmarkt houden steeds meer organisaties zich bezig met goede onboarding van nieuwe medewerkers. Dit is zeer belangrijk, want er wordt veel moeite gedaan om nieuw talent aan te trekken, maar jullie willen natuurlijk ook graag dat ze blijven. Het is dan ook zaak dat deze nieuwe medewerkers zich snel thuis en gewaardeerd voelen binnen de organisatie of het team waarvan zij deel uitmaken.

De eerste drie maanden zijn alles bepalend voor een nieuwe werknemer. Als jullie Employer Branding niet wordt waargemaakt en de persoon voelt zich niet op zijn plek door slechte onboarding, is de kans groot dat deze persoon jullie zal verlaten. En dat is niet de bedoeling, jullie willen tenslotte werknemers die werkgeluk ervaren. Inzicht krijgen in het onboarding proces is dan ook van groot belang voor de verdere werkbeleving van medewerkers en kan bijdragen aan werkgeluk.

Waarom instroomonderzoek?

  • Optimalisatie van jullie onboarding proces
  • Weten of de Employer Branding goed is
  • Vroegtijdig verloop voorkomen
  • De eerste drie maanden zijn alles bepalend
  • Inzicht in hoe medewerkers het vinden om bij jullie te starten

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiden

Jullie bepalen welke medewerkers het onderzoek ontvangen en we bepalen welke fases van de onboarding jullie uitvergroot willen hebben.

Meten

We starten het onderzoek waarin we het onboardingproces onder jullie medewerkers bevragen.

Rapporteren

De inzichten die zijn verkregen tijdens de onderzoeksfase worden verwerkt in een overzichtelijk dashboard en het onboardingproces gepresenteerd.

Uw onderzoeksdoel bepaalt de methode

We helpen u de juiste methode in te zetten.

NEWCOM.NL

Onafhankelijk onderzoek

EXPLORATIO.NL

Zelf onderzoek doen