Werkgeluk 2024 stijgt niet verder

Waar maak je als organisatie nu hét verschil als het gaat om #werkgeluk? Dat is waar we ons bij Newcom de afgelopen jaren mee bezig hebben gehouden. We doen er continu onderzoek naar en gebruiken veel inzichten vanuit de positieve psychologie. Hiervoor hebben we eind 2021 een nieuwe conceptueel kader ontwikkeld. Het instrument om werkgeluk te meten hebben we gevalideerd. Systematisch houden we dit in de gaten, zowel op eigen initiatief als samen met onze klanten.

De MTO werkgeluk publicatie van Newcom geeft inzichten in geluk op de werkvloer in Nederland.

Over werkgeluk op de werkvloer in Nederland

Gelukkige werknemers zijn gezonder, hebben lagere absentie, zijn heel gemotiveerd om succesvol te zijn, zijn creatiever, hebben een betere relatie met directe collega’s en er is minder kans dat ze een organisatie zullen verlaten. Het hebben van gelukkige werknemers zou dan ook het doel moeten zijn van elke organisatie. Dit werkgeluk ervaar je als je positieve emoties voelt, plezier hebt in het werk, voldoening voelt door het benutten en groeien van je eigen talent en het gevoel hebt bij te kunnen dragen aan een hoger doel. Werkgeluk zou bij elke organisatie hoog op het prioriteitenlijstje van HR-afdelingen moeten staan.

Op basis van dit onderzoek hebben wij inzichten verkregen:

  • De staat van werkgeluk in Nederland
  • De drivers van werkgeluk
  • Piramide werkgeluk

Enkele resultaten in 2024

  • De tevredenheid met het werken is licht toegenomen sinds 2023. De beleving van het werkgeluk stijgt niet verder door. De e-NPS is met -5 nog steeds negatief.
  • ‘Werkgeluk’ blijft ook in 2024 achter bij andere domeinen onder werkend Nederland: vooral ‘energie en balans’ en ‘aandacht voor gezondheid’ scoren met respectievelijk 5,4 en 6,5 ver onder het gemiddelde.
  • Opvallend zijn de generatieverschillen: De Babyboomers zijn het meest gelukkig op het werk, Gen-Z zijn het minst gelukkig. Gen-Z heeft een e-NPS van -10 en scoort op ‘energie en balans’ een 5,1.

Benieuwd wat er nog meer uit ons onderzoek gekomen is? Lees onze bevindingen in de publicatie!