Het Nationale Social Media onderzoek 2024 van Newcom is weer uit!

Het Nationale Social Media onderzoek 2024 van Newcom is weer uit! Het grootste onderzoek van Nederland naar het gebruik van Social Media voeren we al ruim 10 jaar uit en wordt veel opgevraagd door marketeers, communicatiespecialisten en strategen.

Er komen weer verrassende resultaten uit.
Benieuwd naar de trends? Ook dit jaar kun je het onderzoek weer direct aanvragen.

Het social media landschap in 2024 in zes highlights

  1. 14,3 miljoen Nederlanders maken gebruik van social media en gemiddeld genomen besteden we bijna 2 uren per dag aan social media.
  2. WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn blijven aan de top en zijn in gebruik gegroeid. Ook TikTok is gestegen met 200.000 gebruikers al is de groei in gebruikers afgevlakt.
  3. X (Twitter) is met 240.000 dagelijkse gebruikers gestegen. Ook Instagram en TikTok blijven groeien in het dagelijks gebruik.
  4. Het succes van Threads lijkt kortstondig. 400.000 gebruikers zijn al afgehaakt en weinig niet-gebruikers lijken het nog te gaan gebruiken.
  5. BeReal is het momentum onder tieners en twintigers verloren en met een kwart aan dagelijkse gebruikers gedaald. Snapchat en TikTok blijven onder tieners terrein winnen.
  6. 6,3 miljoen miljoen Nederlanders vinden dat social media een gevaar vormen voor ons mentaal welzijn. Twee miljoen voelen zich zelfs minder gelukkig door het gebruik van social media.

Blijkbaar gebruiken we weer meer social media en ook intensiever. Maar we worden er niet altijd even gelukkig van. Interessant is dat we hebben gezien dat er een sterk verband zit tussen de mate waarin men social media intensief gebruikt en men er minder gelukkig van wordt.  Juist de jongere generaties (Gen-Z en Millennials) besteden er veel tijd aan, maar zijn relatief ook degene die er minder gelukkig van worden.

Newcom deelt het social media onderzoek 2024 natuurlijk ook graag met u.

Hoe groot is markt van social media in Nederland? Welke platformen worden op dit moment gebruikt? En met welke frequentie? Wat zijn de stijgers en dalers? Benieuwd naar de trends? Ook dit jaar kun je het onderzoek weer direct aanvragen.

Benieuwd geworden naar de overige resultaten?

Bestel dan kosteloos het meest actuele volledige rapport .U krijgt het rapport direct toegezonden.