Usability onderzoek helpt u uw online website, webshop of portaal te optimaliseren voor de gebruikers

In het Usability onderzoek worden vooraf geselecteerde testpersonen gevraagd het online platform te gebruiken. Dit gebeurt aan de hand van een testscript waarin taken voor de testpersoon zijn geformuleerd. Het script neemt de onderdelen van het platform als uitgangspunt die u getest wilt hebben. Op innovatieve wijze (ondersteunt door software) wordt inzicht gegeven in het verbeter potentieel van het platform. 

Welke vragen worden beantwoord?

  • Hoe optimaliseert u content (opbouw, inhoud en aansluiting bij lopende commerciële uitingen).
  • Hoe optimaliseert u Structuur (indeling).
  • Hoe optimaliseert u Navigatie (tabbladen, menu’s, hyperlinks en overige aanklikbare zaken).
  • Hoe optimaliseert u lay-out en uitstraling (vormgeving, mate van betrouwbaarheid);
  • Hoe optimaliseert u flow (zoekmogelijkheden logische opbouw, vindbaarheid van informatie en volgordelijkheid en mogelijke afhaakmomenten).
  • Welke deeldoelgroepen zijn er te onderscheiden om op te sturen? (op basis van o.a. analyses op (intentioneel) gedrag en achtergrond variabelen en/of door het koppelen van de onderzoeksresultaten met uw eigen klant-databases indien beschikbaar).
  • Ieder onderzoek wordt uiteraard op maat gemaakt naar gelang uw unieke situatie.

Na het onderzoek

Het onderzoek geeft vaak nieuwe inspiratie en ideeën om uw klanten nog beter te bedienen. Soms zijn vanuit de resultaten ook meer drastische maatregelen nodig. Handelen naar de resultaten is best lastig. Newcom helpt u keuzes te maken middels een inspirerende workshop. U kunt meedoen aan onze periodieke klantenarena of we stellen – samen met u en op basis van het onderzoek – een workshop op maat op.

Uw onderzoeksdoel bepaalt de methode

We helpen u de juiste methode in te zetten.

Onafhankelijk onderzoek

Zelf onderzoek doen