Door: drs. Neil van der Veer

Functiedifferentiatie in ziekenhuizen

De Nederlandse Federatie van Universitaire ziekenhuizen (NFU) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) doen onderzoek naar het effect van functiedifferentiatie op veilige patiëntenzorg. Het onderzoek heeft als doel de toegevoegde waarde van het onderscheid tussen MBO- en HBO-opgeleide verpleegkundigen te onderzoeken. Hiervoor worden onder diverse ziekenhuizen een 0– & nameting(en) uitgevoerd. De gegevens van de metingen worden in een later stadium gekoppeld aan data over patiëntenuitkomsten (via DHD). Het doel is om uiteindelijk zowel op het niveau van ziekenhuis, afdeling en sectoren te kunnen analyseren op de effectiviteit van functiedifferentiatie.

U kunt mee doen als ziekenhuis!

Newcom is gevraagd om de uitvoering van het onderzoek voor u te verzorgen. U wordt volledig ontzorgd in de afname en u krijgt de gegevens helder teruggekoppeld.

Veel gestelde vragen

Als u op deze link klikt, dan komt u op pagina waar we veel voorkomende vragen en antwoord kunt lezen.

Interesse om deel te nemen?

U kunt zich hier of via onderstaande knop alvast aanmelden. U zit dan nog nergens aan vast.  De projectleider neemt dan contact met u op om het proces en uw wensen door te nemen. Ook kunnen we dan eventuele resterende vragen met u doornemen.