Door: drs. Neil van der Veer

Newcom heeft al sinds 2010 haar onderzoekstool: Exploratio.nl. Vele organisaties maken gebruik van deze geavanceerde tool om te weten wat onder de doelgroep speelt.

Begin 2019 hebben we de keuze gemaakt om het platform volledig te vernieuwen. “Onze klanten ontwikkelen zich continu, continu ontwikkelen van ons platform hoort daarbij. Inmiddels zaten we op versie 3.51 en met allen nieuwe mogelijkheden werd het tijd om toe te werken naar versie 4.01.”.

Bij de ontwikkeling zijn er 2 belangrijke uitgangspunten geformuleerd:

1.      Gemak voor de gebruiker

2.      Hoogste beveiliging van data, AVG en ISO 27001-proof.

“Vanaf het begin van de tool (in 2010) zijn we continu aan het innoveren geweest. Dat heeft veel voordelen, maar daardoor is het tool hier en daar ook wel iets te uitgebreid geworden. We wilden het geavanceerde behouden, maar wel veel gemakkelijker voor de gebruiker. Een volledig nieuwe opzet was de oplossing”

Wat is het plan vanaf nu?

  • Op dit moment wordt het onderzoekstool door gebruikers binnen Newcom volledig getest. Alle functionaliteiten worden systematisch en door verschillende interne gebruikers getest.
  • In september staan testen met klanten en eindgebruikers. Deze vinden medio september plaats.
  • In oktober staat de grote release van versie 4.01 gepland. We houden u op de hoogte.

Wilt u alvast een preview van de interne testen?

 

“Met deze onderzoekstool kunt u uw data perfect online verzamelen en eenvoudig analyseren. Exploratio is volledig webbased en u kunt direct aan de slag. Denk aan onderzoek naar klanttevredenheid, werknemerstevredenheid, imago onderzoek of tal van andere onderzoeken omtrent de bedrijfsvoering. Daarbij zijn onze onderzoekers altijd als sparringspartner en helpdesk beschikbaar”

Meer weten? We staan voor je klaar. Neem gerust contact op.