Door: drs. Neil van der Veer

Hoe staat je ziekenhuis ervoor in 2023?

Het tweejaarlijkse grootschalige onderzoek naar de beeldvorming van ziekenhuizen onder Nederlanders in hun eigen regio is weer geweest. Dit alomvattende onderzoeksinitiatief, dat zich richt op het peilen van de percepties en opvattingen van de Nederlandse bevolking omtrent ziekenhuizen, wordt met grote zorgvuldigheid en toewijding uitgevoerd. Met dit onderzoek is weer diepgravend inzicht vergaart hoe burgers hun lokale ziekenhuizen ervaren en welke factoren bepalend zijn voor hun beeldvorming. Deze tweejaarlijkse analyse fungeert als een belangrijk kompas, niet alleen voor de gezondheidszorgsector zelf, maar ook voor beleidsmakers en de bredere gemeenschap.

Dit onafhankelijke en grootschalige onderzoek is in de zomer van 2023 herhaald en dit keer zijn wederom maar liefst bijna 21.000 Nederlanders naar hun bekendheid, voorkeuren en beeldvorming van ziekenhuizen gevraagd. Met de inzichten heb je een nog beter beeld van je doelgroep en de positie van je ziekenhuis.

Je kan als ziekenhuis weer volop inzicht krijgen in relevante trends. Het onderzoek is samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) georganiseerd. We weten precies de beleving van jouw ziekenhuizen onder inwoners, bezoekers en patiënten. De hoofdvraag van deze studie is wat de ontwikkelingen zijn voor jouw ziekenhuis. Met behulp van de meting in 2017, 2019, 2021 en nu in 2023 kunnen we een stevige trend zien.

Alle 75 ziekenhuizen zijn gemeten

Alle ziekenhuizen worden gemeten. Je kunt dus vergelijken. Met de inzichten heb je een nog beter beeld van je doelgroep en de positie van jouw ziekenhuis.

Rapport is per direct beschikbaar

De meting is geweest en het rapport is beschikbaar. Het onderzoek geeft jou direct inzicht in de bekendheid, voorkeuren en imago van je ziekenhuis binnen jouw doelgroep.

Vrijblijvend informatiepakket of direct inschrijven voor afname van de resultaten

Via onderstaande formulier kun je alle informatie opvragen die je nodig hebt om inhoudelijk te kunnen verdiepen in de benchmark. Ook kun je je direct aanmelden voor afname van de resultaten. Bij aanmelding nemen we contact met jou op ter afstemming. Afname is alleen mogelijk voor ziekenhuizen.