Door: drs. Sjoerd Buitinga

Patiënten hebben veel vertrouwen in hun ziekenhuis

Nederlandse ziekenhuizen hebben een sterk imago en een goede reputatie. Deze conclusie spreekt uit de uitkomsten van het grootste nationale imago-onderzoek van de ziekenhuissector onder ruim 12.000 patiënten en consumenten.

Hoge waardering

Tweederde van de Nederlandse patiënten en bezoekers heeft vertrouwen in hun ziekenhuis. Ziekenhuizen krijgen een algemene waardering van 7,6 en staan vooral bekend als deskundig, gastvrij en betrouwbaar. Ook op facilitair gebied is het oordeel van de ondervraagden overwegend positief. Voor wat betreft transparantie en innovatie is nog verbetering mogelijk. Hoewel de helft van de respondenten positief is over de mate van transparantie en innovatie, heeft de andere helft hierover geen duidelijke mening.

Ziekenhuizen nemen de patiënt over het algemeen serieus

De meerderheid van de respondenten is positief over de omgang van ziekenhuizen met patiënten. Ze vinden dat patiënten serieus worden genomen

Meer informatie? Op www.nvz-zorgimago.nl staan de belangrijkste resultaten van het imago-onderzoek op een rij.

Een eigen rapport over uw eigen ziekenhuis?

Van elk ziekenhuis in Nederland hebben we een betrouwbaar beeld over de bekendheid, het imago, de reputatie en de loyaliteit onder haar publiek, bezoekers en patiënten.  Met het rapport weet u precies hoe u er voor staat onder deze doelgroepen/ Uniek aan deze monitor is dat men weet wat de sterke punten van het ziekenhuis zijn ten opzichte van de landelijke benchmark. Desgewenst kunt u uw ziekenhuizen ook vergelijken met de regionale cijfers.

Wilt u meer informatie? Vul a.u.b. onderstaand formulier in en we zorgen er vandaag nog voor dat u beschikt over uitgebreidere informatie.

{FormBuilder form=’2017-contact-imago-benchmark’}